perjantai 18. lokakuuta 2013

Ages Of Metal V -festivaali, osa 2

Lauantaina festivaali jatkui kello 11:00 Horaclen toimesta, ja heidän jälkeensä vuorossa olivat Spartan Warrior (UK) ja Chasar (UK). Tämä kolmikko jäi kuitenkin väliin, sillä vielä näihin aikoihin päiväkahvit ja -oluet majapaikan lähistön terassilla auringosta nauttien maittoivat enemmän. Spartan Warriorin väliinjääminen hieman harmitti, erityisesti erinomaisen debyyttilevynsä vuoksi, mutta uhrauksia oli pakko tehdä, että paikalla jaksoi olla aina 00:30 asti.

Desolation Angels
Desolation Angels
Desolation Angelsin settilista.

Paikalle siis saavuttiin vasta hieman ennen kello kolmea, kun vuorossa oli viime vuonna paluun tehnyt Desolation Angels (UK). Ja tässä olikin oikeastaan viikonlopun paras keikka. Setistä noin puolet oli yhtyeen nimeämättömältä debyytiltä ja loput demoilta tuttuja kappaleita. Kun ottaa huomioon tämän yhtyeen vastoinkäymisiä turhankin paljon kohdanneen uran, oli todella upeaa päästä todistamaan tätä synkeähkön tunnelmallista bändiä elävänä. Vaikka alkuperäisestä kokoonpanosta on jäljellä vain kitaristikaksikko, ei sitä keikan aikana olisi uskonut. Soitto sujui nimittäin todella hyvin ja koko esiintyminen suurella antaumuksella. Johtuiko sitten varhaisesta kellonajasta, mutta liikaa tungosta keikan aikana ei ollut, eikä sellainen välttämättä olisi tilanteeseen sopinutkaan. 

Darkness

Seuraavana vuorossa oli saksalainen, isompien germaanisten Thrash-bändien varjoon jäänyt, Darkness. Ihan hyvässä iskussa ryhmä oli, ja varsinkin debyyttinsä nimikkoraita Death Squad lähti varsin väkevästi. Valitettavasti huikean Desolation Angelsin jälkeen Thrash-meno ei vain kyennyt sykähdyttämään ja noin neljän biisin jälkeen kylmä olut rauhallisessa ulkoilmassa kiinnosti enemmän.

Tytan

Viime vuoden Keep It True -keikkaan verrattuna yhdellä kitaristilla vähemmän liikkeellä ollut Tytan (UK) hyötyi erityisesti pienemmästä ja intensiivisemmasta keikkapaikasta. Hieman etäiseksi jäänyt KIT-veto ei ollut mitään tähän menoon verrattuna! Vaikka kovimmat kappaleet Blind Men & Fools, Money For Love ja Cold Bitch tulivat heti alkuun, jaksoi keikka kantaa hyvin loppuun asti. Tytan tuntui myöskin olevan niitä bändejä, jotka nauttivat erityisestä suosiota Belgiassa - sen verran innoissaan yleisö keikasta oli. Basistin vitsailun perusteella edellinen keikka maassa yhtyeellä oli ollut 1980 Antwerpenissa ja että yleisö ei ollut edes syntynyt vielä silloin, mihin viiksekäs herrasmies vieressäni totesi: “I was there”. Settilista ei Saksasta ollut juuri muuttunut, mutta tällä kertaa naisvokaaleita kappaleessa Women On The Frontline pääsi hoitamaan onnekas neito eturivistä.

Attacker

Attacker (US) vaikutti muutaman biisin perusteella olevan myöskin ihan hyvässä keikkakunnossa, mutta jos edes debyyttinsä Battle At Helm’s Deep olisi edes muutaman kerran ehtinyt pyöräyttää läpi ennen reissua, niin keikka olisi saattanut olla paljon antoisampi. Nyt heitä malttoi seurata sen muutaman kappaleen ajan, minkä jälkeen vuorossa olivat ulkoilma ja jutustelu paikalta löytyneen kolmannen suomalaisen kanssa.

Tygers Of Pan Tang

Vielä ennen Diamond Headia ohjelmassa oli Tygers Of Pan Tang (UK). Hyvältähän se soitto kuulosti, mutta pääosin omaan makuuni liian kevyttä NWOBHM:ää. Siispä takaisin ulos oluelle. Tämäkin yhtye vaikutti olevan paikallisten keskuudessa kovassa huudossa - olivathan he tässä tapahtumassa soittamassa edellisen kerran vasta vuonna 2011.

Diamond Head

Diamond Head

Vaan sitten se festivaalin etukäteen suurin kysymysmerkki, Diamond Head (UK). Yksi NWOBHM-liikkeen varhaisimmista edustajista, mutta tasan yksi alkuperäisjäsen jäljellä. Jo 80-luvun puolivälissä musiikillinen linja seikkaili missä lie, eikä tuoreimpiin levytyksiin uskalla edes koskea. Alkuun näytti siltä, että pahimmat epäilyt kävisivät toteen, kun ensimmäiset pari - kolmekymmentä minuuttia sisälsivät vain uusia biisejä, jotka olivat tyyliltään juuri sitä 90-luvun alun karmaisevaa MTV-Rock-musiikkia, joka osaltaan oli tappamassa Heavy Metalia. Vaan kun lopulta päästiin kahden ensimmäisen levyn kappaleisiin, kääntyivät fiilikset parempaan suuntaan - kuten myös yleisön reaktioista oli huomattavissa. Varsinkin kolme viimeistä kappaletta - Am I Evil, Lightning To The Nations ja Helpless - pelastivat lähes koko keikan ja kokonaisuus oli voiton puolella. Nykyiseen Diamond Headiin tuntuu olevan syytäkin suhtautua suurella varauksella, mutta ainakin tällä kertaa kannatti malttaa alun paskan läpi.

Kokonaisuudessaan Ages Of Metal -festivaali oli oikein positiivinen kokemus. Paikka on juuri sopivan kokoinen, järjestelyt toimivat ja esiintyjiin on panostettu. Jos ensi vuonna tarjolla on samaan tapaan omaan makuun osuvia bändejä, niin kyllähän tänne mielellään toistekin lähtee!






 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti