maanantai 24. kesäkuuta 2013

The Handsome Beasts - Beastiality LP

Beastiality on levy, jonka kannen moni tunnistaa erinäisistä Internetissä liikkuvista listoista otsikoilla kuten “worst album covers”. Mutta millainen äänite ja yhtye tässä oikeasti on kyseessä?



The Handsome Beasts Iso-Britannian Birminghamista perustettiin 70-luvun alkupuolella. Ei olekaan ihme, että heidän musiikkinsa ja saundinsa nojaa enemmän 70-lukuun ja Hard Rockiin kuin useimmilla NWOBHM-liikkeen edustajilla. Levyltä löytyy Boogie-meininkiä ja Blues-pohjaisia riffejä, joten lopputulos on varsin omanlaisensa näkemys uuden aallon brittiheavystä.

Levypromoottori Paul Birch yritti 70- ja 80-lukujen taitteessa jonkun aikaa saada The Handsome Beastsia kiinnitettyä isolle levy-yhtiölle. Kun tämä ei onnistunut, Birch perusti oman levy-yhtiön nimeltään Heavy Metal Records julkaistakseen yhtyettä. Levy-yhtiön kaksi ensimmäistä julkaisua olivatkin The Handsome Beastsin singlejä, ja puljun ensimmäinen täyspitkä albumi Beastiality vuonna 1981. Albumin yhdeksästä raidasta neljä oli julkaistu jo aikaisemmin singleillä ja yksi kokoelmalla, joten varsinaisia uusia kappaleita levyllä on vain neljä.

Levyn avaava Sweeties on hyvä esimerkki albumin Blues-pohjaisesta materiaalista. Yhtyeen epäsovinnaiseen tyyliin osuen kappale ilmeisesti kertoo makeisten tarjoamisesta pikkutytöille. Sweeties osuu myös albumin menevämpään osastoon yhdessä biisien Breaker ja Crazy kanssa.



Lähes samaan osastoon osuu Heavy Metal Heroes -kokoelmalta tuttu kappale Local Heroes, joka sisältää ehkäpä levyn tarttuvimman kertsin.


 


B-puolen aloittava kahdeksanminuuttinen Another Day taas lähestyy Doom Metalia hitaan junnaavalla alullaan ja Black Sabbath -maisilla riffeillään. Kappaleessa on ilmassa pientä jamittelun tuntua, varsinkin kitarasoolojen kohdalla.


Vinyylillä Beastiality liikkuu yleensä 20 ja 30 euron välillä. Levystä on olemassa myös CD-painos vuodelta 1996, jossa on bonuksena singleillä julkaistut biisit jotka eivät albumille päätyneet. Tämä CD on vain nykyään hyvin harvinainen ja se näkyy hinnassa, jos moinen ylipäänsä jossain vastaan tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti