keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Muro - Telón De Acero LP

Muro, "Seinä", on vuonna 1984 Espanjan Madridissa perustettu Speed Metal -yhtye. Avispa-levy-yhtiön julkaisema Telón De Acero, "Rautaesirippu", on yhtyeen ensimmäinen studioalbumi vuodelta 1988. Levy on kuitenkin jo orkesterin toinen LP-julkaisu, sillä vuotta aikaisemmin julkaistiin Acero Y Sangre -niminen live-äänite.



Telón De Acero on lähes oppikirjaesimerkki onnistuneesta Speed Metal -levystä. Hyvät riffit, kunnon kiekaisu sinne tänne, kuorolaulettuja kertsejä ja tuplabasari raikaa läpi lähes koko levyn. Ainoastaan kappaleessa Holocausto rumpali pääsee vähän vähemmällä, mutta ei sekään raita sentään mikään slovari ole.

Levyltä on hankala nostaa yhtä kappaletta yli muiden, sillä laatu on tasaisen kovaa - levyllä ei ole yhtäkään täytebiisiä, mutta myöskään yksikään biisi ei juuri nouse yli muiden. Joka kerta, kun alkaa miettiä, että tämähän on muuten kova biisi, niin seuraavan raidan kahdalla tuntuu, että tämähän on melkeinpä vielä parempi kuin edellinen.





Muro jäi suhteellisen tuntemattomaksi Espanjan ulkopuolella yhdestä englanninkielisestä levystä huolimatta. Täten yhtyeen älppäreitä ei kovin usein olekaan kaupan muilla kuin espanjalaisilla myyjillä. Nykyään Murolle löytyy jo kysyntää ja vinyylien hinnat osuvat yleensä 70 ja 150 euron välille. Reilun kymmenen vuoden takaisia CD-uusintapainoksia sentään löytyy vielä Internet-kauppiailta helpommin ja edullisemmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti