maanantai 29. huhtikuuta 2013

Triarchy - Save The Khan 7"


Triarchy on kotoisin Iso-Britannian Kentistä, ja vuonna 1979 julkaistulla debyyttisinglellään, "Save The Khan", se oli mukana NWOBHM-liikkeen ensimmäisessä aallossa. Julkaisunsa aikoihin single sai hyvää palautetta, nousi Heavy Rock -listoille ja sai jonkin verran radiohuomiotakin mm. Tommy Vancelta, mutta valitettavasti isot levy-yhtiöt eivät koskaan noteeranneet yhtyettä. Triarchy julkaisi vielä toisen singlen vuonna 1980 ja vaipui hiljalleen NWOBHM-historiaan.

Triarchy kuului NWOBHM-liikkeen siihen laitaan, jonka mielestä analogisyntetisaattori on hieno laite. Täten ei ehkä olekaan ihme, että yhtyeen rumpali, Mark Newbold, kertoi High Roller Recordsin haastattelussa yhtyeen jäsenten viihtyneen enemmän mm. Ultravoxin kuin monien Heavy-bändien keikoilla.

Alkuun singlen A-puoli, Save The Khan, jää paremmin mieleen hivenen haikealla, tarttuvalla kertsillään, mutta useamman kuuntelukerran jälkeen B-puoli, Juliet's Tomb, on noussut omaksi suosikikseni. Molemmilta puolilta löytyy kuitenkin hyvin omanlaistaan tunnelmaa syntetisaattorien ja myöhäisemmästä NWOBHM-kaanonista hieman poikkeavien sävellysten ansiosta. Lyriikoista taas huokuu tietty melankolisuus, kun A-puolella mongolisoturit taistelevat tataariarmeijaa vastaan eikä miehiä säästellä ja B-puolella nuori Juliet riistää henkensä.

Singlen ensimmäinen omakustannepainos julkaistiin siis vuonna 1979. Painoksen koko oli 1000 kappaletta, joista rajoitettu osa sisälsi kuvakannen. Toinen painos, kooltaan 500 kappaletta, julkaistiin vuonna 1980 ilman kuvakantta Bullet Recordsin toimesta. Ensimmäinen painos liikkuu tällä hetkellä huutokaupoissa 60 - 80 eurolla, toista painosta näkee välillä hieman päälle parinkympin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti