sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Influence - No Survivors 7"

   Influencen tarina alkaa 60-luvun puolivälin Kaliforniasta ja psykedeelisestä rock-yhtyeestä The Misunderstood. Moninaisten vaiheiden jälkeen, joihin kuului mm. muutto Eurooppaan, LSD, John Peel ja hinduilua Intiassa,The Misunderstoodin Glenn Campbell ja Rick Brown muodostivat 80-luvun alussa Influencen tarkoituksenaan tehdä intialaisiin raagoihin perustuvaa Hard Rockia.


   Influence-nimellä julkaistiin yksi seiskatuumainen, No Survivors, vuonna 1983. Vaikka single äänitettiin Yhdysvalloissa, niin se kuitenkin julkaistiin vain Iso-Britanniassa. Tästä syystä yhtye monesti liitetäänkin NWOBHM-liikkeeseen. Tosin kovin NWOBHM-tyyliseltä Influence myös kuulostaa: No Survivorsia voisi helposti luulla unohdetuksi brittisingleksi niin rouhean soundinsa kuin riffiensäkin perusteella. Joka tapauksessa, yhtye sai aikaan oivaa Heavy Rockia, johon uniikin vivahteen tuo Campbellin soittama steel-kitara - instrumentti, jota harvemmin Heavy-musiikissa kuulee.

   Kylmän sodan aikana äänitettynä ja vanhojen hippien bändin ollessa kyseessä singlen nimikkoraita, No Survivors, on sodanvastainen kappale, joka varoittaa täysimittaisen ydinsodan seurauksista: ei selviytyjiä. Sanomaa tehostaa tarttuva riffi, jonka varaan tämä iskevä Heavy Rock -kappale pääosin rakentuu. B-puolelta löytyvä Queen Of Madness ei ole yhtä räväkkä kuin kääntöpuolensa, mutta steel-kitara pääsee paremmin esiin tässä rokkaavammassa kappaleessa. Ihan hyvä kappale tämäkin, mutta ei vedä vertoja No Survivorsille.


   Influencen tarina päättyi vuonna 1985, kun Campbell muutti Uuteen-Seelantiin ja Brown Thaimaahan. Influence kuitenkin ehti äänittää joukon kappaleita, jotka julkaistiin vuonna 1998 The Misunderstood -nimellä albumilla Broken Road, joka sisältää ilmeisesti demoversiot tämän singlen kappaleista.

   No Survivors -singlen hinta asettuu huutokaupoissa yleensä kolmen- ja neljänkymmenen euron välille, joskin kovin usein sitä ei ole myytävänä näkynyt viime vuosina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti