sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Armory - S.M.I. MC

   Jos demon kansiin on painettu Speed Metal Swirl, niin sitä itseäänhän ruotsalaisen Armoryn tuoreelta demolta löytyy. Ja tietty 80-luvun hengessä alusta loppuun.


   Tämä yhtyeen toinen demo, S.M.I. (Speed Metal Island), on kehittynyt huikeasti ensimmäisestä: geneerisestä ja hieman tylsästä Speed Metalista on edetty omaperäisempään, mielenkiintoisempaan ja mielipuolisempaan suuntaan. Kappaleisiin on löytynyt uutta syvyyttä ja kieroutta, joka saa miettimään, että tältäkö Helvetets Port kuulostaisi, jos he soittaisivat Speed Metalia. Helpoin vertailukohta Armorylle löytyy kuitenkin kotoisesta Rangerista: samoilta alkulähteiltä ammenetaan, mutta siinä missä Ranger demoillaan katsoi ihannoiden Atlantin taakse, voisi Armoryn nähdä kumartavan enemmän eurooppalaisille Speed- ja Heavy Metal -esikuville.

   Tämä livenä äänitetty demo sisältää siis neljä biisiä vanhan koulukunnan Speed Metalia scifi-teemalla. Ja kun materiaali on livenä äänitetty, niin saundi on juuri sopivan orgaaninen. Yhtyeen soitto kulkee mallikkaasti, ainoastaan vokalisti Konstapel P.:n ulosanti on hieman käppäistä - tosin tähän yhteyteen se sopii oikein hyvin pienessä rujoudessaan. Varsinkin kun demolla kuullaan härskeimmät kiekaisut pitkään aikaan!

   Nauhan tasaisen vahvasta materiaalista parhaaksi palaksi nousee kolmas raita, Alien Invasion. Tässä kappaleessa Armory seikkailee eniten perinteisen Heavy Metalin puolella luoden vastapainoa äänitteen muuhun materiaaliin - ja biisin vokaalit ovat sieltä demon mielipuolisemmasta päästä! Komeuden kruunaa introna toimiva pätkä vuoden 1959 scifi-elokuvasta Invisible Invaders.


   Demo julkaistiin keltaisena ja punaisena kasettina, joista ensimmäistä tehtiin 25 kappaletta ja jälkimmäistä 175. Keltainen on jo loppu, mutta punaista on ainakin vielä saatavilla neljän euron hintaan suoraan bändiltä sähköpostiosoitteesta armoryofficial (a) gmail.com.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti