maanantai 6. lokakuuta 2014

Nightime Flyer - Out With A Vengeance 7"

   Brittiläinen Nightime Flyer perustettiin tiettävästi 1978. Marraskuussa 1979 yhtye äänitti ainoan julkaisunsa, Out With A Vengeance -singlen, jonka julkaisi Red Eye Records vuonna 1980. Ja samaisena vuonna päättyi myös yhtyeen tarina, valitettavasti.


   Nightime Flyerin NWOBHM on tarttuvilla riffeillä varustettua ja 70-luvun esikuvilta paljon lainaavaa Hard Rock -pohjaista varhaista Heavy Metalia. Soittotaito on hallussa, sävellystyö hyvää ja laulajan ääni toimii.

   Singlen A-puoli, nimikkokappale Out With A Vengeance, on hieman Tygers Of Pan Tang -tyyppistä Hard Rockia ja varhaista Heavy Metalia sekoittava biisi. Menevää Hard & Heavy -menoa siis, ja ihan hyvää sellaista. Kunpa laulaja John Leighton olisi vain malttanut revitellä hieman enemmän, sillä herran ääni on parhaimmillaan tunteikkaammissa purkauksissa.

   Mainittakoon kuitenkin, että A-puoli vaati useamman kuuntelun, ennen kuin kappale minulle kunnolla aukesi. Ja lisättäköön vielä, että kappaleesta on myös levyttänyt oman versionsa The Lord Weird Slough Feg NWOBHM Tribute -splitille.


   Singlen parempi, tarttuvampi ja välittömästi avautuva kappale löytyy kuitenkin B-puolelta. Heavy Metal Rules on viisi ja puoliminuuttinen ylistys tuolloin vielä tuoreelle Heavy Metalille. Black Sabbath -mainen pääriffi on varsin nerokas, ja samaisen mestarin mukaisesti doomahtava tunnelma kappaleessa on muutenkin. Kun tähän vielä yhdistetään kertosäkeiden taustalle vedetyt upeat kiekaisut, niin mestariteos on valmis. Heavy Metal Rules!



   Out With A Vengeancesta tehtiin aikoinaan kaksi painosta. Ainut ero näissä on kataloginumeron paikka takakannessa: ensimmäisessä painoksessa kataloginumero EYE 2 on oikeassa yläkulmassa, toisessa painoksessa oikeassa alakulmassa. Lisäksi singlestä on olemassa epävirallinen uusintapainos pahamaineisen brasilialaisen bootleg-paja Phoenix Recordsin toimesta. Phoenixin julkaisujen laatua ei ole kehuttu, mutta itse en ole tätä kyseistä bootlegia kuullut.

Ensimmäisen painoksen kataloginumero
on takakannen oikeassa yläkulmassa.

   Molemmat viralliset painokset liikkuvat nykyisin samoissa hinnoissa, noin 35 euroa hyväkuntoisesta yksilöstä, siinä missä bootlegista joutuu yleensä maksamaan kaksikymmentä euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti