maanantai 27. lokakuuta 2014

Gravestone - Creating A Monster LP

   Vuonna 1975 perustettu ja vuodesta 1977 lähtien Gravestone-nimellä toiminut saksalainen Krautrock-yhtye julkaisi muutaman albumin ihan pätevää musiikkia 70- ja 80-lukujen taitteessa. 80-luvun alkupuolella yhtyeen tyylisuunta muuttui kuitenkin kohti perinteistä Heavy Metalia bändin miehistön vaihtuessa. Vuosina 1984 - 1986 Gravestone julkaisi kolme albumia Scratch Recordsin kautta, joista Creating A Monster on yhtyeen viimeiseksi jäänyt äänite. 90-luvun alussa yhtye jatkoi vielä muutaman vuoden nimellä 48 Crash ennen kuin se lopullisesti haudattiin.


    Gravestonen parhaiten tunnettu albumi tuntuisi olevan vuonna 1985 julkaistu Back To Attack, ja oikeastaan Creating A Monster taitaa olla bändin Heavy Metal -kauden vähiten arvostettu tuotos. Itse kuitenkin pidän eniten juuri tästä viimeisestä albumista, joka pariin aikaisempaan verrattuna on aika paljon melodisempi. Erityisesti hieman popahtavat laulumelodiat, samaan tapaan kuin Stormwitchin samana vuonna ilmestyneellä Stronger Than Heavenilla, toimivat hienosti. Eikä vähätellä voi lievästi sanottuna erikoisen kansikuvankaan vaikutusta...

   Levyn parhaat kappaleet ovat Masters Of The Earth, Creating A Monster ja The End Of Our Love. Näissä kappaleissa melodisuuden, teutonisten Heavy Metal –riffien ja laulaja Berti Majdanin helium-vokaalien yhdistelmä hipoo täydellisyyttä! Levyn muista kappaleista löytyy lisää samantyylistä materiaalia, mutta myös hieman Hard Rockimpia ja toisaalta ärhäkämpiäkin sävellyksiä. Albumia kuunnellessa on helppo kuvitella Creating A Monsterin viitoittaneen tietä 90-luvun Power Metal –suuntaukselle.


   Creating A Monster julkaistiin Saksan lisäksi myös Ranskassa. Saksapainoksen hinta pyörii yleensä kymmenen ja viidentoista euron välissä eikä levy ole mitenkään harvinainen, mutta ranskalaista versiota näkee harvemmin ja se voi maksaa hieman enemmän. Levystä on tehty myös muutama CD-painos, joista tuorein Karthago Recordsin toimesta ilmestyi vuonna 2005, jota sitäkin saa noin kymmenellä eurolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti