maanantai 18. marraskuuta 2013

Air-Raid - Nightmare 7"


Saksalainen Air-Raid perustettiin Duisburgissa tiettävästi vuonna 1988. Vuotta myöhemmin Sundown Records -merkillä ilmestynyt omakustanteinen single, Nightmare, jäi yhtyeen ainoaksi äänitteeksi.


Musiikillisesti kyseessä on perinteinen Heavy Metal koskettimilla höystettynä - tosin kiipparien tehtäväksi jää lähinnä hoitaa taustoja kertseissä ja sooloissa. Aikaansa nähden Air-Raid oli auttamattomasti ainakin sen nelisen vuotta myöhässä, sillä kappaleidensa puolesta single kuulostaa enemmän 80-luvun alkupuolen kuin vuoden 1989 julkaisulta.

Vaan se ei ole häpeä, sillä singlen A-puoli, Nightmare, on varsin onnistunut Heavy Metal -raita. Kyseessä on singlen kahdesta kappaleesta se menevämpi, vaikka mistään hurjastelusta ei kyse olekaan. Joka tapauksessa, biisissä on muutama kivasti iskevä riffi ja tarttuva kertsi sopivan tyylitietoisilla kosketintaustoilla. Maltillisesti käytettyinä kiipparit todellakin toimivat hyvänä tehokeinona tässä kappaleessa!



Valitettavasti B-puoli, Metallic Wings, ei yllä nimensä luomiin odotuksiin. Raita on keskitempoista läpsyttelyä, johon laulaja Horst Layn vokaalit eivät oikein istu, ja kappale kaatuu viimeistään ärsyttävään kertosäkeeseen. Kyllähän tässä ihan kivojakin kuvioita on kitaristilla ja kosketinsoittajalla, mutta sovitus ei oikein toimi.

Vaikka singlestä monessa paikassa harvinaisuutena puhutaankin, niin sen myyntihinta liikkuu yleensä kymmenen ja kahdenkymmenen euron välillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti