keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Ranger - Knights Of Darkness MLP


Helsingissä vuonna 2009 perustettu Ranger on kolmannen kasettijulkaisunsa ja useiden intensiivisten keikkojen myötä lähtenyt pieneen nosteeseen ja yhtyeen ensimmäinen ja kovasti odotettu vinyylijulkaisu, mini-LP Knights Of Darkness, julkaistiin 6.9.2013. Julkaisijana toimi porilainen Ektro Records vinyyleihin erikoistuneen Full Contact Records -alamerkkinsä kautta.


Ja Ranger ei petä. Knights Of Darkness on juuri sitä, mitä siltä odottikin: huimaa Speed ja Thrash Metalia 80-luvun alkupuolen US Power -tyyliin, eli nopeutta, tiukkoja riffejä, kovia sooloja ja erityisesti kunnon kiekaisuja. Esikuvat ovat selvät, mutta ehkä päällimmäiseksi mieleen nousee välillä Destructor ja heidän debyyttinsä Maximum Destruction ja toisinaan taas Agent Steel ja esikoisensa Skeptics Apocalypse.

Miniälppärin viidestä kappaleesta kaksi, Touch Of Death ja Supreme Evil, ovat tuttuja jo Combat Metal -demolta, ja muita biisejä on jonkin verran soitettu kuluneen kesän keikoilla. Touch Of Death on yhä bändin paras biisi, mutta uusista kappaleista Ranger ja Knights Of Darkness eivät paljon sen taakse jää. Varsinkin viimeksi mainitun hieman Heavy Metal -maisempi alku on piristävää vaihtelua. Hieno yksityiskohtana voi mainita levyn aloittamisen ja lopettamisen samaan teemaan.





Uudelleenäänitykset hyötyvät nyt selkeämmistä kitaroista ja vokaaleista, mutta toisaalta demoversioiden kaoottisempaa rumpusaundia jää hieman kaipaamaan. Suuri epäilys äänitettä odottaessa kohdistuikin juuri saundeihin, mutta Hämeenkyrön Black Floydin analogisessa studiossa on totisesti onnistuttu. Digitalisoituneessa maailmassa tälle analogistudiolle todellakin toivoo menestystä.
 

Vinyyliä on tällä hetkellä saatavilla mm. Ektro Recordsilta (normaalina tai spesiaalipakettina) ja Swamp Musicista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti