sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Acero Letal - Veloz Invencible / Duro Metal 7"

   Viiden vuoden hiljaiselon ja miehistönvaihdosten jälkeen chileläinen Acero Letal, “Tappava Teräs”,sai julki ensimmäisen vinyylille painetun äänitteensä, “Veloz Invencible / Duro Metal” -singlen, saksalaisen Witches Brew -levy-yhtiön toimesta.


   Itse asiassa Acero Letal julkaisi singlen digitaalisesti jo loppuvuodesta 2014, mutta nyt helmikuun ensimmäisestä päivästä lähtien se on ollut saatavilla myös vinyylinä, kiitos mainittujen saksalaisten.

   Ja hitto miten hyvä seiska kyseessä onkin! Riffit, saundit - kaikki - 80-luvulle uskollista Speed Metalia alusta loppuun. Varmasti suurelta osin espanjankielisistä vokaaleista johtuen ensimmäiseksi vertailukohdaksi klassikkoyhtyeistä tulee mieleen espanjalainen Muro - mikä on erittäin hyvä asia, kun kyse on kerran Speed Metalista! 

   Singlen molemmat biisit ovat yli viisiminuuttisia, mutta sävellyksinä monipuolisia ilman että kappaleet kuulostaisivat teennäisesti tai turhaan pidennetyiltä. Veloz Invencible, “Voittamaton Nopeus”, on nimensä mukaisesti ylistys Speed Metalille, eli sitä itseään ja täysillä. B-puolen Duro Metal, “Kova Metalli”, on samalla asialla, mutta hieman maltillisemmalla ja melodisemmalla otteella. Yllätyksen kuitenkin tarjoaa kaunis väliosa koskettimineen, joka luo nätin vastapainon A-puolen vauhdille.


   Toivottavasti Acero Letalista kuullaan vielä, ja mieluiten pian!

   Single on saatavilla suoraan Witches Brew:lta viiden euron hintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti